Dit man är på väg väldigt snart

Thailand

Snart

DSC_0207frr

Snart åker vi!

Nytt pass är fixat (men vad är det med polisens passfotoautomat egentligen?! Är de programmerade att lägga till 10 år för att de ska vara up to date längre? Och i så fall- varför berättar de inte det?!) det förra gick ut dagen efter vi kom hem från Turkiet i höstas och jag hade sett fram emot ett nytt där jag ser, hmmm mindre asiatisk ut? (asiatiska kvinnor är vackra. Passfoto-asiatiska är det inte, och mannen hävdar bestämt att det inte ens var jag på bilden,att de förväxlat det hos polisen. Jag är böjd att hålla med)

Fragmininjektioner äro hämtade från apoteket. De som gör mitt blod tunnare än vatten och som ska minska risken för nya blodproppar under flygresan. Så en halvtimme innan vi lyfter står jag inne på en flygplatstoalett och profylaxandas medan jag sticker mig i magen med en nål jag tycker är lite onödigt grov för mitt eget bästa.

Premiumclass är bokat av samma orsak som ovan. Trånga säten med exakt noll benutrymme gör dumheter med folk, det är jag ett levande bevis på. Jag ska dessutom vara bättre på att spatsera omkring i planet den här gången. Och pumpa med fötterna. Amen.

Solsmörjor skall inhandlas och packas ner i två stora ryggsäckar tillsammans med flortunna sommarkläder i mjuka färger, och sedan är vi beredda att möta sol och värme, god mat och leende vackra människor i ett land väldigt långt borta.

Snart. Väldigt snart.

20130202_123738

Vi tänkte starta på Koh Kho Khao för att efter några nätter fortsätta till Kao Lak och sedan vidare igen.

Vart? Ja, vad säger ni, vad är det vi inte får missa? Var är vattnet helt klart och stranden mera kritvit, maten extra god och allt lite mera fantastiskt? Berätta!

Om inte så jättemånga dagar är vi på väg. Mannen, jag, två tunga ryggsäckar och ett mjukt fladder i bröstet, redo att möta vackra leenden.

IMG_3131

Och en solnedgång som vet att fullkomligt ta andan ur en.

Jeannette 

Följ med oss till värmen på Instagram, @ditnasanpekar.se

Bilderna ovan är tagna under tidigare resor till Koh Kradan, Koh Bulon och Koh Lipe

2 svar på ”Dit man är på väg väldigt snart”

 1. Hej!
  Hittade dig nu , å vad kul med en reseblogg.
  Vi var i Khao Lak för två år sedan, ja älskar det. Lugnet och allt. Vi har varit i Thailand många gånger och det äfavoritlagendet. Det ska bli kylvatten följa dig ❤
  kram Malin/mexitegelvillan.wordpress.com

  1. Hej fina!
   Håller med dig, thailand är en klar favorit, människorna, maten -allt!!
   Ska jag plocka ut några favoriter så blir det nog Koh Mook och Koh Bulon, men alla ställen vi varit på har sin charm och nästa gång testar vi nya öar 🙂
   Kul att du hittade hit!

   Kram J

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *